ce trebuie sa stii atunci cand inchiriezi o masina

Sfaturi West Rent a Car Timisoara pentru inchirierea unei masini

Atunci cand inchiriem o masina in interes de serviciu, concediu sau pentru vacanta, cu toti ne dorim ca inchirierea sa decurga in siguranta. Din nefericire, defectiunile reprezinta si ele o parte din viata, si chiar si o masina de inchiriere, bine intretinuta, se poate defecta in mod neasteptat. In acest articol, va vom oferi cateva sfaturi despre ceea ce ar trebui sa stiti atunci cand inchiriati o masina.

Asigurarea

Una dintre cele mai uzuale taxe suplimentare percepute de catre companiile de inchirieri auto se refera la asigurarea full casco in caz de accident. Cea mai mare parte a companiilor ofera in pretul inchirierii asigurare RCA. Va trebui, probabil, sa faceti de asemena o asigurare pentru toate riscurile suplimentare CDW (Collision Damage Waiver). Va recomandam, in orice caz, sa o faceti, pentru ca veti fi responsabil in caz de deteriorare a autovehiculului pentru valoarea relativa a prejudiciului. Pentru o anumita suma pe zi, poti evita raspunderea in caz de accident sau orice alt incident, cu conditia sa nu fii gasit vinovat de neglijenta grava.

Furt

In caz in care autoturismul este furat, clientul se obliga sa preda cheile si documentele autoturismului, dovada furtului (proces verbal) intocmit de catre organele de politie abilitate si declaratia pe proprie raspundere cu privire la imprejurarile producerii evenimentului. In caz contrat, clientul este singurul responsabil pentru acoperirea sumelor de plata.

Accident

In cazul unui accident rutier clientul are obligatia ca, in cel mai scurt timp posibil, sa anunte atat firma de inchirieri cat si politia si sa procure un Proces Verbal Constatator impreuna cu copiile actelor persoanele terte implicate in accident (Asigurare RCA, certificat de inmatriculare, carte de identitate, permis de coducere). In cazul in care clientul nu prezinta acest Proces Verbal, acesta isi asuma responsabilitatea pentru reparatiile integrale. Asigurarile sunt aplicabile numai in cazul in care clientul prezinta actele constatatoare eliberate de Politie.

Penalizari pentru varsta

In cazul in care persoana care inchiriaza masina nu are 21 de ani, ar putea sa trebuiasca sa plateasca o taxa suplimentara, penalizari pentru varsta, taxa care variaza in functie de compania de inchirieri. De asemenea, trebuie stiu ca si persoanele de peste 70 de ani intra in aceasta categorie, din cazul riscului de varsta inaintata. Restrictiile de varsta variaza de la o tara la alta si de la o franciza la alta, cel mai bine e sa verifici inainte.

Defectiuni tehnice

Daca pe parcursul inchirieri masina are probleme, primul si cel mai important pas este sa instiintati compania de inchirieri auto pentru a va oferi asistenta rutiera imediata, sau in unele cazuri, chiar masina la schimb. Pentru a evita situatiile in care isi fac aparitia defectiunile tehnice la nivelul masinilor inchiriate, este foarte important sa alegeti colaborarea cu o companie ce poate oferi servicii de calitate. Totodata, compania va trebui sa fie una de incredere si nu este indicat sa alegeti cel mai mic pret.

Informatii suplimentare

O greseala pe care multe persoane o fac atunci cand rezerva o masina este de a nu cere informatii suplimentare firmei de inchirieri. Este important sa intrebati despre: asistenta rutiera in cazul unei defectiuni a masinii, intarzierea in predare autovehiculului, despre ce se intampla in cazul in care masina vine predata fara plinul facut, sau fara nivelul la care ati inchiriat-o, kilometri nelimitati, penalizari pentru varsta, sofer aditional, taxe extra, inchiriere in afara tarii.

Articole utile, sfaturi relevante pentru inchirieri auto