FAQ West Rent a Car – Intrebari frecvente despre inchirieri auto Timisoara

 

Pot inchiria o masina si fara garantie?

 • De curand am introdus si serviciul de inchirieri auto Timisoara fara garantie. Clientul trebuie sa achite intre 20% si 30% din cuantumul garantiei, iar aceasta suma, spre deosebire de garantie, nu va fi mai rambursata.

De ce acte am nevoie la semnarea contractului?

 • Carte de identitate sau pasaport.
 • Permis de conducere valabil cu vechime de minim un an.

 

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea  inchiria un autoturism?

 • Pentru a inchirat un autoturism de la West Rent a Car conditia este: varsta minima 21 ani, permis de conducere categoria B valabil cu vechime de minim un an.

 

Cum pot plati masina inchiriata?

 • Plata se poate face prin transfer bancar, prin card de credit (Visa, Mastercard, Maestro), in numerar.

 

Ce valoarea are depozitul in numerar?

 • Pentru a inchiria o masina pe sistemul cash, West Rent a Car practica o garantie curpinsa intre 150 – 300 €, depozit care variaza in functie de categoria autoturismului inchiriat.

 

Exista limita de kilometri?

 • West Rent a Car ofera servicii de inchirieri auto fara limita de kilometri, insa acesta se aplica doar pentru rezervarile de 4 sau mai multe zile.

 

Pot inchiria masina si in afara tarii?

 • Masinile noastre pot fi inchiriate si in afara tarii pe anumite termene si conditii, tariful inchirierii respective se calculeaza in functie de perioada si km efectuati. Pentru mai multe detalii nu ezita sa ne contactezi la +40 749 54 09 54.

Pot inchiria o masina si fara un card de credit?

 

Ce tip de asigurare are masina inchiriata?

 • Toate preturile afisate contin ASIGURARE RCA si sunt aplicate exclusiv pe teritoriul Romaniei. Pentru autoturismele cu o vechime de pana in 3 ani oferim CONTRA COST Asigurare Full Casco, pretul acesteia variaza de la 5€ – 10€ pe zi in functie de zile de inchiriere si autoturismul ales.

 

Masina este acoperita de asistenta rutiera?

 • Da, toate masinile noastre sunt acoperite de o asistenta rutiera 24 / 24 pe teritoriul Romaniei.

 

Poate alta persoana sa conduca masina inchiriata?

 • Masina inchiriata poate fi condusa si de soferi aditionali, pe raspunderea deplina a titularului contractului. Pentru aceasta se percepe o taxa suplimentara de 30 €.

 

Masina inchiriata este livrat cu rezervor plin?

 • Toate masiniile in momentul inchirierii au rezervorul plin, functionam pe politica plin / plin, lucru specificat si in contract, de asemena clientul trebuie sa returneze autoturismul cu rezervor la acelasi nivel cu care a fost inchiriat.

 

Ajuns in aeroportul Traian Vuia din Timisoara, de unde pot ridica masina?

 • La sosire in aeroportul din Timisoara un agent West Rent a Car va va astepta la iesire din incinta aeroportului. Semnarea contractului, precum si predarea masinii se face in aeroport.Livrare masinii este gratuita intre orele 09:00 – 21:00 de L – D, aplica o taxa fixa de 10 € in situatia de Preluare–Predare masina in afara programului de la 21:00 – 09:00.

 

Pot sa prelungesc durata inchiriere a masinii?

 • Pentru prelungirea peridoadei de inchiriere trebuie sa ne contactezi la +40 749 54 09 54 pentru a vedea daca autoturism este inca disponibil. Pentru perioada interesat se intocmeste contract nou si se plateste prin transfer bancar suma aferanta inchirierii.

 

Ce se intampla in cazul intarzierii predarii autovehiculului?

Intarzierea in predarea autovehiculului de catre client, are urmatoarele consecinte:

a) daca intarzierea este de cel mult 1 ora, fata de ora incetarii contractului, nu se vor percepe penalitati;

b) incepand cu ora a 2-a de intarziere, Clientul va fi obligat la plata chiriei / zi, in cuantumul stabilit prin prezentul contract;

c) in caz de intarziere cu mai mult de 5 ore fata de ora stabilita in contract (atunci cand intarzierea nu este anuntata telefonic) Firma isi rezerva dreptul de a anunta imediat Politia pentru furtul autoturismului.

 

Ce se intampla in cazul unui accident rutier sau a unei defectiuni a masinii?

 • In cazul unui accident rutier clientul are obligatia ca, in cel mai scurt timp posibil, sa anunte atat Firma de inchirieri cat si Politia si sa procure un Proces Verbal Constatator impreuna cu copiile actelor persoanele terte implicate in accident (Asigurare RCA, certificat de inmatriculare, carte de identitate, permis de coducere). In cazul in care clientul nu prezinta acest Proces Verbal, acesta isi asuma responsabilitatea pentru reparatiile integrale. Asigurarile sunt aplicabile numai in cazul in care Clientul prezinta actele constatatoare eliberate de Politie.
 • In caz de defectiune tehnica a autoturismului, West Rent a Car ofera asistenta rutiera non-stop pe teritoriul Romaniei.

Pentru alte intrebari privind conditiile de inchiriere, ne puteti contacta direct la pagina de CONTACT sau la numarul de Tel. +40 749 54 09 54